ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Η Apple αφαιρεί από το App Store εφαρμογές που δεν ενημερώνονται

Ο προγραμματιστής παιχνιδιών Robert Kamwe από την Protopop Games ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter πως έλαβε μια επιστολή από την Apple που τον ενημέρωνε ότι το δωρεάν παιχνίδι Motivoto αφαιρέθηκε από το App Store επειδή είναι εκεί περισσότερο από δυο χρόνια.

Όπως έγραψε, η προειδοποίηση είναι μέρος του συστήματος βελτίωσης εφαρμογών της Apple. “Δεν είναι ωραίο. Τα παιχνίδια κονσόλας από το 2000 εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα προς πώληση. Αυτό είναι ένα άδικο εμπόδιο για τους ανεξάρτητους προγραμματιστές”, σημείωσε ο Kamwe.

“Εν τω μεταξύ, ορισμένες από τις εφαρμογές της Apple δεν έχουν ενημερωθεί για πολύ περισσότερο από αυτό. Κανόνες για σένα, αλλά όχι για μένα !”, σχολίασε από την πλευρά του ιδρυτής του FlickType, Κώστας Ελευθερίου.

Αν και οι εφαρμογές θα καταργηθούν από το App Store, δεν θα αφαιρεθούν από τα iPhone και iPad. Ο Ελευθερίου επισήμανε, μάλιστα, πως δεν υπάρχει απόλυτη δικαιοσύνη στη διαδικασία αφού εφαρμογή Pocket God δεν καταργείται, παρόλο που έχει να ενημερωθεί από το 2015.

Απευθυνόμενη στους προγραμματιστές, η Apple εξηγεί πως, εάν η εφαρμογή τους καταργηθεί, δεν θα επιτρέπεται σε άλλον προγραμματιστή να χρησιμοποιήσει το όνομά της . Ακόμα, συνιστά στους προγραμματιστές, για να αποτρέψουν την κατάργηση των εφαρμογών τους, “να αντιμετωπίζουν τυχόν προβλήματα λειτουργικότητας και να ενημερώνουν την εφαρμογή τακτικά για να διορθώνουν σφάλματα, να προσφέρουν νέο περιεχόμενο, να παρέχουν πρόσθετες υπηρεσίες ή να κάνουν άλλες βελτιώσεις. Εάν δεν ενημερώνετε πλέον την εφαρμογή σας, σκεφτείτε να το αφαιρέσετε από το App Store.”

Το διαβάσαμε