ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Η ισχυρή ζήτηση για iPhone 13 μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τα iPhone 14

Aξιοσημείωτα σταθερές διατηρούνται οι αποστολές του iPhone 13 τη στιγμή που η παρουσίαση της σειράς iPhone 14 βρίσκεται μια ανάσα μακριά. Τουλάχιστον σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της Wave7 Research που είδε ένας αναλυτής της JP Morgan και τα οποία αναμεταδόθηκαν στο κοινό από το AppleInsider.

Παλαιότερο άρθρο του Bloomberg ανέφερε πως οι πωλήσεις του iPhone 14 μέχρι το τέλος του 2022 θα ταιριάζουν λίγο πολύ με τους αριθμούς που έκανε η σειρά iPhone 13 του περασμένου έτους. H Αpple περιμένει υψηλές πωλήσεις.

Ο Samik Chatterjee της JP Morgan, από την άλλη, πιστεύει ότι «λιγότεροι άνθρωποι από το συνηθισμένο καθυστερούν την αγορά του iPhone τους» καθώς περιμένουν “περιορισμένες αλλαγές/αναβαθμίσεις όσον αφορά τα χαρακτηριστικά” και “αύξηση τιμής” από τη νέα σειρά.

Οι θαυμαστές της Apple μπορεί να αρκούν προκειμένου να γίνουν τα iPhone 14 άμεση εμπορική επιτυχία τον επόμενο μήνα και παράλληλα να διατηρηθούν σταθερές οι πωλήσεις του iPhone 13 μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου και πιθανώς μετά. Όπως έγινε και πέρυσι.

Η σειρά iPhone 13 αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένη, με το iPhone 13 6,1″ να κατέχει ένα τεράστιο μερίδιο 22% όλων των πωλήσεων smartphone που καταγράφηκαν στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ τον Ιούλιο. Ακολούθως έρχεται το 13 Pro Max με ένα μεγάλο κομμάτι 20% της πίτας. Το iPhone 13 Pro πήρε το 16% και το 13 mini ένα απροσδόκητα μικροσκοπικό 3%.

Το διαβάσαμε