ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Επίθεση χάκερς στον Chrome: Εντοπίστηκαν 30 κενά ασφαλείας

Επίθεση από χάκερς δέχθηκε η Google και συγκεκριμένα ο Chrome, όπως ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός. Οι χάκερς εντόπισαν 30 κενά ασφαλείας. Το “χτύπημα” αυτό αφορά δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης.

Από τα 30 κενά ασφαλείας, τα 7 θεωρούνται υψηλού ρίσκου για τους χρήστες και επηρεάζουν λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows, το macOS, και την Linus. Τα 14 αξιολογήθηκαν ως μέτριου κινδύνου. Το διορθωτικό update θα γίνει αυτόματα μέσα στις επόμενες ώρες, ωστόσο μπορείτε να το κάνετε και χειροκίνητα.

Η επείγουσα ενημέρωση (Chrome 101.0.4951.41) αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό σοβαρότητας, ενώ αναλυτές τονίζουν πως η ευπάθεια που εντοπίστηκε, θα μπορούσε «να επιτρέψει σε έναν απομακρυσμένο εισβολέα να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα στο στοχευμένο σύστημα και να αναλάβει τον έλεγχό του».

Οι ίδιοι ανέφεραν πως «η ευπάθεια έχει ήδη αναγνωριστεί από τους χάκερς και συνιστάται στους χρήστες του Google Chrome να ενημερώσουν άμεσα τα συστήματά τους».

Ακόμα δεν έχουν αναγνωριστεί οι δράστες και δεν γνωρίζουμε πόσο επηρεάστηκαν οι χρήστες από την επίθεση που έγινε πριν από μερικές ημέρες.

Το διαβάσαμε