ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Εντυπωσιακή πορεία για το ChatGPT – 100 εκατ. χρήστες σε 2 μήνες

Το ChatGPT μπορεί να υπερηφανευτεί ότι κατάφερε να γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή καθώς εκτιμάται ότι απέκτησε πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μέσα σε μόλις δύο μήνες.

Το ChatGPT τροφοδοτείται από μία μορφή τεχνητής νοημοσύνης, η οποία δημιουργεί νέο περιεχόμενο μετά από εκπαίδευση σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων.

Η επαναστατική αυτή μέθοδος μάλιστα παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας προκαλώντας αίσθηση και πολλές συζητήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης Century, Priya Lakhani, συμμετέχοντας σε πάνελ για την τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση είπε ότι το νέο αυτό εργαλείο χει αρχίσει να απασχολεί ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα: «Είναι πραγματικά εκπληκτικό. Αυτό που έχω δει σε συζητήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που το βλέπουν ως βοηθητικό εργαλείο, και αυτό είναι συναρπαστικό», είπε ο Lakhani και πρόσθεσε: «Έχουν ξεπεράσει την ψηφιακή κούραση μετά την πανδημία, ενδιαφέρονται για την τεχνολογία, χρησιμοποιούν συστήματα διαχείρισης μάθησης, εικονικά περιβάλλοντα μάθησης και σκέφτονται, εντάξει, πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε».

Το διαβάσαμε