ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Ελλάδα: Έρχονται τα ευφυή συστήματα μεταφορών!

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε πως αποτελεί προτεραιότητα η ψηφιακή μετάβαση του κλάδου των Μεταφορών.

Τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ψηφιοποίηση των Υπηρεσιών και την ανάπτυξη Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών ανέδειξε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο παράρτημα Πτολεμαΐδας, από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστο Δήμα.

hitech

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Εορδαίας κ. Παναγιώτης Πλακεντάς και ο Πρόεδρος του ΔΣ ΕΚΕΤΑ Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος σημείωσε τα εξής: «Διανύουμε μια εποχή κρίσεων που πολλές φορές αλλάζει τον προγραμματισμό, τους στόχους και την πορεία των δράσεων μας. Το κράτος λαμβάνει έντονα χαρακτηριστικά μιας δομής διαχείρισης κρίσεων και σε μια τέτοια αλλαγή, το σημαντικότερο λόγο έχει η δημιουργία ενός ανοιχτού ορίζοντα έρευνας και καινοτομίας.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εργάζονται συστηματικά για την ένταξη της καινοτομίας στις μεταφορές και την κινητικότητα, τομέας στον οποίο αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα το Ινστιτούτο Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ. Προωθούμε την εισαγωγή και τη χρήση των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών σε εθνικό, περιφερειακό και αστικό επίπεδο.

Σειρά έργων έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Μεταφορών της χώρας, ενώ υλοποιείται ένα πρόγραμμα δράσεων με σκοπό την ψηφιακή μετάβαση του κλάδου των Μεταφορών.

Η δυναμική παρουσία του ΕΚΕΤΑ στην Πτολεμαΐδα είναι μια τέτοια δράση και αποτελεί το επιστέγασμα της διαχρονικής και σημαντικής για τον τόπο μας παρουσίας του ΙΤΕΣΚ που ιδρύθηκε πριν από χρόνια στην Δυτική Μακεδονία.

Ενσωματωμένο, πλέον, το Ινστιτούτο στο ΕΚΕΤΑ εδραιώνει τον ρόλο της έρευνας και της Τεχνολογίας, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της περιφέρειάς μας για τη μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία και τη βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξη των πόλεων.

Γι αυτό θα ήθελα να χαιρετήσω και την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του ΕΚΕΤΑ να στεγαστούν στο κτίριο αυτό και παραρτήματα των Ινστιτούτων Μεταφορών, Πληροφορικής και Αγροτικής Οικονομίας, τα οποία θα πλαισιώσουν το υπάρχον Ινστιτούτο Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΕΚΕΤΑ που εγκαθίσταται στο νέο κτίριο.

Η Πτολεμαΐδα αποκτά το πρώτο Ερευνητικό Κέντρο της και την άμεση πρόσβαση που χρειάζεται στα αποτελέσματα της Έρευνας και της καινοτομίας.

Η ύπαρξη του ΕΚΕΤΑ στη περιοχή μας και η στήριξή του από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας σηματοδοτεί τη δυνατότητα να γίνουν οι πόλεις μας και τα συστήματα μεταφορών και ανάπτυξης της περιοχής μας «ανοιχτά εργαστήρια καινοτομίας».


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.



Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε