ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Διέρρευσε νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αποκαλύπτει πολλά για το i-cutout του iPhone 14 Pro

Οι φήμες θέλουν το iPhone 14 Pro και το Pro Max να αποκτούν i-cutout εγκοπή για τη selfie κάμερα και το Face ID. Αυτό θα το μάθουμε σύντομα αλλά μέχρι τότε, το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (USPTO) δημοσίευσε μια αίτηση για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που φαίνεται να δείχνει πώς θα μπορούσε η εταιρεία να το πετύχει αυτό.

Η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας καλύπτει πολλές πιθανές παραλλαγές μιας συσκευής που συνδυάζει μια κάμερα, έναν πομπό υπέρυθρου φωτός και ένα «φωτεινό αναδιπλούμενο στοιχείο» που μπορεί να ανακατευθύνει το φως υπερύθρων. Η αίτηση περιγράφει πώς ένας ελαφρώς διπλωμένος προτζέκτορας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει το αποτύπωμα αυτών των εξαρτημάτων, αφήνοντας περισσότερη επιφάνεια προβολής στο τηλέφωνο.

Η εγκοπή φιλοξενεί μια κάμερα selfie, μια κάμερα υπερύθρων, έναν αισθητήρα βάθους και έναν προβολέα κουκκίδων. Η Apple έχει ήδη συρρικνώσει την εγκοπή κατά 20% με τη σειρά iPhone 13 πέρυσι και τώρα τη μικραίνει κι άλλο αφαιρώντας τα dead zone. Πιο συγκεκριμένα, με αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Apple λέει ότι μπορεί να τοποθετήσει μέρος αυτής της τεχνολογίας έτσι ώστε να μειώσει κι άλλο το μέγεθος της εγκοπής.

Η δημοσίευση της αίτησης από το USPTO δεν αποτελεί εγγύηση ότι η τεχνολογία θα εμφανιστεί σε μια συσκευή Apple. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ακόμα πληροφορίες και leaks που υποστηρίζουν τη θεωρία μιας επανασχεδιασμένης εγκοπής.

Για παράδειγμα, ο αναλυτής Mark Gurman, ανέφερε ότι η Apple θα i-cutout selfie κάμερα. Και ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo έχει μιλήσει για ένα χωρίς εγκοπή Pro iPhone 14. Ωστόσο, ορισμένοι γνωστοί leakers στο Twitter μοιράστηκαν πρόσφατα μερικές ενδιαφέρουσες νέες εικόνες που μπορεί να δείξουν πώς φαίνεται η νέα περιοχή εγκοπής στα επερχόμενα τηλέφωνα.

Ο χρήστης του Twitter “DuanRui”, ο οποίος δημοσίευσε στο Twitter εικόνες του iPhone 12 Mini πριν το ανακοινώσει δημόσια η Apple, δημοσίευσε φωτογραφίες από τη μπροστινή κάμερα του iPhone 14 Pro. Ο DuanRui λέει στο προφίλ του ότι το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του αναδημοσιεύεται από τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Weibo), επομένως δεν είναι σαφές ακριβώς από πού προέρχονται.

Tέλος, ο Ice Universe δημοσίευσε ένα «dummy του iPhone 14 Pro». Σε αυτήν τη φωτογραφία φαίνεται να έχει ελαφρώς διαφορετικό σχέδιο από τις εικόνες που μοιράστηκε ο DuanRui, καθώς υπάρχουν δύο καθαρές τρύπες στη μέση του χαπιού.Το διαβάσαμε