ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Έρχεται Pixel Ultra με αισθητήρα 1″;

Στη μεγάλη εκδήλωσή της για την παρουσίαση των νέων Pixel, η Google δεν είπε κουβέντα για κάποιο μοντέλο Ultra. Tρεις πηγές, ωστόσο, έρχονται να διαρρεύσουν πληροφορίες για την επόμενη συσκευή του τεχνολογικού κολοσσού.

Από τη μία, ο προγραμματιστής Kuba Wojciechowski έψαξε τον πηγαίο κώδικα που κυκλοφόρησε πρόσφατα για τη σειρά Pixel 7, ανακαλύπτοντας περισσότερες προδιαγραφές για το Pixel Ultra, το οποίο προφανώς έχει την κωδική ονομασία Lynx και είναι γνωστό με το αναγνωριστικό L10.

Ο ίδιος είχε αποκαλύψει προηγουμένως πως το Pixel Ultra θα είχε τρεις πίσω κάμερες:

  • Tην 50MP Samsung ISOCELL GN1 με 1.2um pixels και 1/1.31″
  • Την 64MP Sony IMX787 με 1/1.3 inches για τη μονάδα τηλεφακού
  • Tην ακυκλοφόρητη 13MP IMX712 για την μπροστινή και την ultrawide μονάδα

Από την άλλη, ο διάσημος tipster Ice Universe, σε tweet του, επισημαίνει ότι η Google εργάζεται σε ένα τηλέφωνο με το όνομα Pixel Ultra που θα έχει αισθητήρα 1 ιντσών.

Το δεύτερο μέρος του tweet είναι λίγο ασαφές, οπότε αν και η Samsung λέγεται ότι εργάζεται σε έναν μεγάλο αισθητήρα 1″, η Sony έχει ήδη κυκλοφορήσει έναν, οπότε αν αυτή η φήμη ευσταθεί, υποθέτουμε ότι η Google θα χρησιμοποιήσει τον αισθητήρα της Sony.

O leaker Digital Chat Station είχε προηγουμένως υπονοήσει ότι ο κατασκευαστής iPhone Foxconn κατασκεύαζε το Pixel Ultra και ότι θα είχε μια κύρια κάμερα 50MP και τη μονάδα τηλεφακού IMX787.

Θεωρητικά, οι μεγαλύτεροι αισθητήρες είναι ικανοί να παράγουν καθαρότερες εικόνες με υψηλότερο δυναμικό εύρος. Το Pixel 7 Pro, συγκριτικά, διαθέτει έναν κύριο αισθητήρα 50MP, μια μονάδα τηλεφακού 48MP και μια μονάδα ultrawide 12MP.

Όποιο leak και αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, εμείς κρατάμε ότι το Pixel Ultra υπάρχει πράγματι και θα έχει καλύτερες κάμερες από το 7 Pro. Συμπερασματικά, αφού το Pixel 7 Pro αναδείχθηκε το καλύτερο τηλέφωνο με κάμερα, το Ultra θα πάρει τη θέση του στην κορυφή της λίστας.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τον Kuba, το Pixel Ultra θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση και θα διαθέτει το WiFi 6E και το τσιπ Bluetooth της Qualcomm αντί να χρησιμοποιείται με το Broadcom BCM4389 των Pixel 6 και 7 και αυτό ελπίζουμε ότι θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα WiFi και Bluetooth.

Και τέλος, τα αποσπάσματα κώδικα φαίνεται να υποδηλώνουν ότι το Pixel Ultra θα χρησιμοποιεί μια κατώτερη ποιοτικά οθόνη από αυτές των Pixel Pros. Άλλες πιθανές προδιαγραφές περιλαμβάνουν το τσιπ Tensor G2 και μια κεραμική κατασκευή.

Είναι πιθανό ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές συσκευές, π.χ. ένα Pixel Ultra με τις προδιαγραφές της κάμερας που ανακάλυψε η Kuba και ένα άλλο με αισθητήρα μίας ίντσας και οθόνη υψηλής ανάλυσης. Η μία από τις δύο, σε αυτή την περίπτωση, θα μπει στο συρτάρι.

Το διαβάσαμε