ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Άνοδος στα 2.5 δισ. δολάρια το πρώτο μισό του 2021


NFT: Άνοδος στα 2.5 δισ. δολάρια το πρώτο μισό του 2021

Η αγορά των NFT, ή αλλιώς των Non Fungible Tokens, βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο, κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2021. Υπολογίζεται ότι η συνολική αξία των πωλήσεων των NFT στο πρώτο εξάμηνο του άγγιξε τα 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

To Non Fungible Token, ή NFT, είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό πνευματικής ιδιοκτησίας που αποθηκεύεται μέσα στο blockchain, αντιπροσωπεύοντας ένα ψηφιακό κτήμα, μία ψηφιακή ιδιοκτησία, η οποία δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο αντιγραφής, έχει, λοιπόν, τη δική του αξία. Μπορεί να ανταποκρίνεται σε κάθε είδους αντικείμενο, όπως είναι μία φωτογραφία, ένα βίντεο ή κάποιο άλλο ψηφιακό αρχείο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα NFT, καθώς η αξία των πωλήσεων τους ανεβαίνει σταθερά. Ο Ιούνιος του 2021, μάλιστα, θεωρείται ο μήνας όπου σημειώθηκε ρεκόρ συναλλαγών με NFT. Οι αγοραστές είναι σημαντικά περισσότεροι από τους πωλητές, εκτοξεύοντας το ενδιαφέρον στα ύψη.

Τα πιο δημοφιλή NFT φαίνεται πως είναι όσα ανήκουν στην κατηγορία των Αθλημάτων, αλλά και όσα αφορούν σε συλλεκτικά είδη.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Το διαβάσαμε

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.